Skip to content

Движението на планетите през 2020 г.

Да, 2020 година е тук и в небето вече се случва танцът, който никога не се е танцувал, не и по този начин. Ще се учим ли? Знаем, че каквото горе, това и долу и обратно. Всичко е свързано. Тежките планети Сатурн, Плутон и Юпитер ще правят съвпади през годината и ще изискват цялостна промяна, пълен срив на старата структура и ново израстване. 

При всеки от нас ще се случва в различна сфера според личната му карта. Тази промяна ще е също и на глобално ниво – в целия свят и във всяка една държава. Особено силно влияние има мощния съвпад на Сатурн и Плутон в Козирог, сега на 12-ти януари. Точно след пълнолунието в Рак и коридора на затъмненията, в който сме в момента. Тази енергия ще стои цяла година, но тя вече е започнала от преди. 

Сатурн е форма, структура и ред. Плутон е планета, която действа на едно подсъзнателно, невидимо ниво и когато дадено нещо се случи, понякога е късно да реагираме. Тази промяна може да е разрушителна, но може да ни даде онази трансформираща сила, от която да се родим наново. Но раждането винаги е свързано с болка. Не можем да стоим вовеки в корема на мама. Всеки се справя по различни начини с болката – чрез порастване, грижа, медитация, различни духовни практики, флотация, спорт, изкуство, работа…. Все пак великият учител, господарят на кармата – Сатурн – това изисква от нас. Порастване, отговорност, дисциплина. 

Казват, че промяната и смъртта са двете най-сигурни неща в живота. А ние хората имаме нужда от сигурност и в същото време се страхуваме от промяната.  Не е ли парадоксално? Истината е, че понякога ние самите можем да предприемем промяната и то просто като свалим маската, като се изправим пред страха, пред собствените си самосаботажи и пред нещата, над които нямаме контрол. Тогава сме най-уязвими, истински и автентични. Защото загубата под каквато и да е форма е част от целия този кръговрат. Всичко е цикъл, период с определено времетраене. Ритъм. Нямаше да има ден, ако я нямаше нощта. Без тъмнината, как щяхме да виждаме звездите? Клише нали, толкова буквално и тривиално звучи, но е толкова простичко. Това са обиколките, които правят планетите и влиянието им над нас дори на всекидневно ниво.

И ако в последните години стана някак модерно да си говорим и да се оправдаваме с ретрограден Меркурий, то тази година, ни чака и ретроградна Венера, и ретрограден Марс. Тъй че освен “бъг” в комуникациите, транспорта и компютрите, ще е време за преосмисляне и преразглеждане на темите свързани с любов, партньорства, секс, пари, работата…

Ретрограден ще бъде в Овен – знакът, на който той сам е господар. Бъдете внимателни в ретроградната му фаза от 9 септември до 14 ноември, защото, който започне война – той ще загуби! Не предприемайте големи дейности и нови проекти. Бъдете внимателни с остри и избухливи вещества! И ако любовникът Марс има нещо за преосмисляне, то и прелъстителката Венера ще трябва да преразгледа любовните си връзки, пари, ценности. Нещо недовършено от миналото по тези теми, ще е добре да преразгледате и довършите. Ретроградна ще е в Близнаци между 12 май – 25 юни. Не се женете в този период, не започвайте нова връзка, освен ако умишлено желаете да е краткосрочна. Разбира се много е важно къде попадат тези ретроградни движения в личната ви карта, там ще е фокуса и реставрацията. 

Ретрограден Марс и Венера имаме през 2 години, Меркурий е по-известен, защото е всяка година по 3-4 пъти е ретрограден. Но това са леки планети, те дават само “push” на вече започнали да се надигат неща от транзитите на тежките планети.  Когато танцът им докосне наша, лична планета, то тогава промяната ще е видима и незабравима. Ще е събитие, което отправя живота в една нова посока. 

Особено декември 2020г. при съвпада на Сатурн и Юпитер. Наричат този съвпад целувката на боговете, въпреки че тези богове (в митологията) не са се обичали особено. Кронос (Сатурн) изяжда децата си (от страх) , за да не го изместят от престола. Не случайно Сатурн управлява страха и кармата! И когато се родил Зевс (Юпитер), Рея – жената на Кронос, вместо детето, му дала повит камък. Така Кронос глътнал камък, вместо Зевс, а самият Зевс бил отгледан от планински нимфи и по късно свалил баща си и взел престола. Зевс е бога на небето, на светкавиците и гръмотевиците. Не е случайно, че Юпитер е най-голямата планета в слънчевата система и в сърцевината си е по-гореща от самото слънце. Той е висшия духовен учител, дългосрочната цел, разширението и експанзията. Тази планета дава много възможности, но дали ще се възползва човек от транзита й или ще го пропусне е негов избор. 

Целувката на боговете може да значи прошка и ново начало. В някоя сфера от личната ви карта ще има възможност за промяна, а ако докосне лична точка от хороскопа ви – това ще е една много различна 2021 г. 

Този съвпад се случва във Водолей и с това първите крачки в новата епоха започват. Съвпадите в астрологията винаги са свързани с ново начало.

Уран – планетата  на Водолея в момента се движи през знака Телец, който управлява майката Земя и финансите. Тази планета е свързана с неочакваните събития, но и промяната на едно еволюционно ниво. Поставя ни във внезапни ситуации, за да генерираме бързи решения. Това е планетата на новото, иновативното и на подтика да прескочим установените норми. Уран е богът на боговете. Той е идеалист и управлява вселената, космоса и астрлогията. Ако се върнем пак на митологията, то Уран е баща на Кронос. И тук можем да проследим родовата карма. Той също убивал децата си, но като ги набутвал обратно в корема на Гея, защото се страхувал за престола си, но и защото в очите му те не били съвършени, а грозни. Все пак Уран е идеалист. Гея дала на детето си Кронос меч (затова Сатурн реже и боли). Докато една нощ Гея (Земя) и Уран (Небе) правили любов, Кронос (Сатурн) отрязал детеродните органи на баща си и ги хвърлил в морето. От тях се родила Афродита (Венера), но това е друга тема. Уран е призива от личен комфорт към прогрес. 

Ще разтресе планетата Земя, за да ни научи да сме единни, да намерим нов, алтернативен начин да се справяме с този боклук, в който сме потънали, да изгасим пожарите без да чакаме дъжда, да създадем роботи, които да спасяват човешки животи… да създадем един по-съвършен свят, в който да живеем равнопоставено. 

Уран е прозрение и революция, но тук е важно да не забравяме човещината и живия контакт, защото тъмната му страна е анархията и прекаленото технологизиране. А, сетивността и допирът (живото докосване) стават все по дистанцирани и се превръщат в привилегия, защото стоим зад екрана и маската…

Пораствайте, приемайте това, което не можете да промените и продължете напред – будни, широко скроени, автентични и добри. За всеки има място под слънцето. Бъдете приемащи и помагащи! Ние всички сме деца на майката Земя. Да я обичаме и да се обичаме малко повече през 2020 г.

Astrology by Stella
Движението на планетите през 2020 г.