Skip to content

Слънце във Везни

Знакът Везни винаги бележи есенното равноденствие, а Овен (противолопожният знак на Везни) – пролетното равноденствие. Тогава, когато денят и нощта са равни.

Везни е въздушен знак и е част от кардиналната ос (инициатор), символичен управител на седми дом от астрологичното колело.

Със знака Везни се учим да изграждаме взаимоотношения с околните и да намираме баланса и компромиса.

Управител на Везни е планетата Венера, която в митологията се свързва с Афродита – богинята на красотата и любовта.

Венера дарява представителите на този знак с физическа красота, усет към изкуствата, дизайн, мода. Тези качества важат също толкова силно и за хората с асцендент Везни. Всичко в живота се подчинява на хармония и силен естетически модел.

Самите Везни по природа са миролюбиви, харизматични, дипломатични, общителни, но притежават и небезизвестната колебливост, когато им предстои да вземат решение и тя е поради факта, че имат нужда от чуждо мнение. Силно подчертаният седми дом действа по подобен начин и прави човек силно повлиян от другите, идентифицирайки се с техните мисли, чувства, идеи, без да може сам да ги припознае и да вземе решение.

Един от основните проблеми на нежната и изтънчена Везна е неумението да изразява гнева си, което в повечето случаи води до крайни изблици. Важно е и как е поставен Марс в рождената карта – по знак, дом и аспекти.

Друга тъмна страна на Везни е непрекъснатото сравняване.

Везни е единственият знак, който е представен от механизъм – везна. 

Тази символика е свързана със справедливостта и затова този знак управлява правосъдието и съдебното дело. В това число и брака и развода.

Има една притча за богинята Маат, която е концепцията за това провосъдие, и тя е, че след смъртта сърцето на мъртвеца се поставяло на едната страна на везната, а на другата Маат поставяла перото на Истината. Ако везните се изравнят, човек е живял честен и достоен живот, ако сърцето натежи, значи душата има много грехове и никога не намира покой.

В дълбокия си смисъл тази притча е свързана с вътрешния ни баланс, защото всички имаме Везни някъде в хороскопа си и намирането на хармония в самите нас и в определена сфера в живота ни е най-важната стъпка.

Везни ни помага да научим, че отсрещната страна е огледалото на нас самите. Ако умеем да създаваме баланс между собствените си нужди и тези на другия, то тогава партньорството ще бъде процъфтяващо, ако не – ще наделява по-тежката страна и нещата ще приключват. Като въздушен знак, свързан с общуването – умеем ли наистина да комуникираме в партньорството и със себе си. Везни управлява и враговете ни – негативните връзки, които привличаме, за да се освети както тъмната, така и светлата ни страна. Само така можем да разберем себе си в най-голяма дълбочина и евентуално да научим урока, който ни се дава.

Astrology by Stella
Слънце във Везни