Skip to content

Съвпад на Юпитер и Нептун в знак Риби

Съвпад на Юпитер и Нептун в знака Риби – един от най-важните аспекти за 2022-ра година. Юпитер среща Нептун през 12 години, но в знака Риби двете планети последно са били заедно през 1856 г., преди около 166 години. Юпитер е старият управител на Риби, а Нептун – новият, така че планетите са в най-силната си позиция.

В астрологията съвпадите винаги бележат начало, а всяка планета има своите светли и тъмни страни. Тази среща е изключително рядка и ще окаже силно влияние в следващите години, особено върху духовното пробуждане, изкуството и не само.

Нептун е мистична планета, тя, от една страна, се асоциира с божественото, безусловната любов, емпатията, всичките видове изкуства, въображението, копнежите, помощта, която даваме. От друга страна, около Нептун винаги има някаква мъгла, през която не можем да видим съвсем ясно, затова се асоциира и със заблудите, лъжата, бягството от реалността, пристрастеностите, изгубването, изолацията, ролята на жертва.

Юпитер е благодетел и има отношение към истината и мъдростта, висшето знание, далечните пътувания, международните отношения, широкия мироглед, морала, но Юпитер умее да увеличава и преувеличава всичко – както позитивните, така и негативните проявления на планетата, до която се докосне.

Ако не разширим съзнанието и възможностите си през изкуство, духовност, образование, състрадание, молитва, връзка с Бога, то тъмната страна на Нептун ще ни обгърне с булото си, а Юпитер ще направи още по-големи очакванията и разочарованията ни. Големите мечти могат да се окажат илюзии, но пък Юпитер ще ни помогне да видим истината, колкото и болезнена да е тя.

Възможно е да се размиват буквално и преносно граници, да се разширяват територии, да има прилив на чужденци, микс между култури, езици, философии, вярвания, благотворителни каузи – даже повече от необходимото. Инфлацията на егото ще нараства или ще се размива, но инфлацията в живота ще е в пълната си сила, докато не дойде другият голям аспект.

Това, на което хората ще избират да вярват, ще е продиктувано от интуицията, но и от висшето знание. Едни ще бъдат или ще срещат духовни учители и лечители, други ще избират псевдотакива. Винаги е било така, сега ще е две идеи повече.

Нептун се свързва и с течности, отрови, субстанции, синтетики, медикаменти, медицина, психично здраве. Все по-голяма нужда ще има от психотерапия, психоанализа, хипноза и контакт с различните нива на съзнанието ни. Фокусът върху психичното здраве ще е голям, както и работата с емоциите, със зависимостите. Кое ще ни лекува и кое ще ни въвлича към дълбините и „другата“ реалност?

Възможно е и значително повишаване нивото на Световния океан, наводнения, замърсяване и отравяне на водите.

В малката ни България това, което преди седмица се случи в язовир „Засмяно“, е екокатастрофа. Можем ли да визуализираме какво са 30 тона мъртва риба и че в следващите около 5 години тези води ще са лишени от живот? Една „малка“ екологична катастрофа, която почна да се случва все по-често, а утре язовирът е море и океан.

В един момент питейната вода ще се превърне в нещо, за което ще плащаме скъпо! Чистотата на водата ще е актуална тема в следващите години, защото нещата вече са преминали всякакви граници, а допускането на замърсяване е равнозначно на унищожение на живота.

Духовното пробуждане ще е стремеж и спасение, защото има неща, които не могат да бъдат обяснени в материалния свят, а само през духовния, през онази невидима енергия, която ни заобикаля. Нептун е висша октава на Венера. Любовта и състраданието ще са основното, през което ще действа сърцето, когато сме свързани с центъра. Любовта може да е и болка, и щастие едновременно. Тогава, когато е посята и израснала от и в най-дълбоката ни същност, отвъд егото, тогава – любовта винаги остава, дори когато някой си тръгне.

Едно от основните неща, което съвпада в знака Риби, ще постави е началото на нова и различна епоха в изкуството и образованието. Един разцвет, който тепърва ще се разгръща през годините и ще е в пряка връзка с Божествената любов, творчеството и красотата.

Музиката, киното, театърът, изобразителното изкуство ще ни отведат към пътувания и открития отвъд познатите досега. Изкуствата ще достигнат полета на изразяване, недостижими по мащаби до този момент. Ерата на Водолея, в която човечеството навлиза, ще съдейства силно за това.

Разширението в образователната система ще създава нови възможности за възприятия и учене, които ще вдъхновяват силно. Знанието буквално ще се спуска, попива, благодарение на отворените канали за това. Ще навлязат ценности, които до момента не са били част от образователната система.

Време е, не мислите ли?
Избирам да вярвам в това!

Astrology by Stella
Съвпад на Юпитер и Нептун в знак Риби