Skip to content

Дева

Не е случайно, че най-много плодове и реколта се събира в сезона на Дева, стига, разбира се, да сме се погрижили за посевите. Това е време за равносметка – какво получаваме от положения труд.

Дева е знакът, който отговаря за здравето и работата.

Тя е природният лечител, който познава билките и умее да изцелява болката.

Здравето е най-ценно, а грижата за него е основната грижа, затова – за да служим на едно високо ниво, първо е нужно да служим на себе си.

Девата е трудолюбива, тя е свързана със служене, ред, стабилност, практичност, организираност, перфекционизъм и педантичност.

Управителят на Дева е планетата Меркурий, който я дарява с доста аналитичен, логичен и задълбочен ум.

В сезона на Дева и там където Дева се намира в хороскопа ви, попитайте се как се грижите за собственото си тяло? Как се храните? Какъв режим спазвате?

Как се чувствате, когато помагате и служите на някого?

Как планирате времето, работата, ежедневието си?

Чувствате ли се удовлетворени?

Девата е мутабелен знак. Подвижна земя. Това е пясъкът, който се движи в пясъчния часовник – точен и прецизен. Това е глината, която можем да изваяме с ръцете си на грънчарското колело и да я превърнем във форма. Подвижните знаци (Дева, Риби, Близнаци, Стрелец) са свързани с гъвкавост и адаптивност. 

 

Девата кара нещата да се случват на практика! Тя прави, оправя и поправя всичко в детайл.

Разбира се, заради високите си изисквания и перфекционизъм Девите са склонни към голяма критика (към себе си и към другите), болезнена отговорност към всичко, тревожност, дребнавост и хипохондричност. Има една прекалена сдържаност и подредба във всичко и понякога най-малкото несъвършенство ги прави невротични и неспокойни. За досадното мрънкане няма много да пиша, но то е пак заради непрестанното търсене на перфектното.

Когато разберат, че няма нищо съвършено в този свят – няма съвършен човек, нито идея…, и точно в това несъвършенство се крие уникалното, което ни прави съвършени същества – тогава може би ще се отпуснат и ще им стане по-леко.

* Само през енергията на Дева можем да видим реалните резултати и сбъдването на нещата. Работете.

Astrology by Stella
Дева