Skip to content

Скорпион

zodiac scorpio sign

Слънцето напусна миролюбивата Везна и тази нощ влезе в дълбоките води на Скорпиона.

Скорпион е знак, който само с името буди страх, защото се асоциира с животното, което жили и отравя жертвите си. Скорпионът е с осем крака, а самият знак управлява осми дом от астрологичното колело.

Осми дом в астрологията е сфера, която се свързва с темите на Скорпион – смъртта, тайните, секса, окултизма, чуждите пари, личната карма, внезапните кризи, големите трансформации в живота.

В сезона на Скорпион всичко изглежда мъртво – листата падат, зелените тревички и цветя изчезват, светлината на деня става все по-кратка… Всъщност нищо не умира, то просто сменя формата си. Това е идеята на трансформацията – преминаването от едно състояние в друго. Като птицата Феникс, която се ражда от пепелта – символ, който е свързан също със Скорпион.

Ако Телец (срещуположният знак на Скорпион) управлява сезона, в който всичко цъфти, жужи и ухае; насладата, която сетивата ни дават; телата ни, които са единствените ни временни притежания, то Скорпион идва, за да ни напомни, че нищо не е вечно, че това, на което сме се наслаждавали, рано или късно умира, за да се прероди под друга форма. Скорпион управлява раждането, смъртта и всичко, над което нямаме контрол.

Управител на Скорпион е планетата Плутон. Преди обаче да открият Плутон (1930 г.), управител е бил Марс, затова тази планета остава действаща, макар и като стар управител.

Плутон обаче е колективна планета, която влияе на едно подсъзнателно ниво. Тя е най-далеч от Слънцето, затова нейното действие е бавно и неосъзнато, но когато събитието под негов транзит се случи – отваряме нова страница в живота. Това е и природата на Скорпион – всичко е на живот и смърт.

В низшите си проявления знакът е свързан със съмненията, обсебванията, властта, гнева, страха, манипулацията и ревността, които винаги убиват любовта. Когато се почувстват наранени (често поради собствената си мнителност и похот), те действат отмъстително и нараняващо, но, за съжаление, в повечето случаи се превръщат в жертва на собственото си отмъщение. Ако Телец е свързан с материалните притежания, то Скорпион желае емоционално да притежава някого или нещо.  Ако не се изправят пред собствената си сянка, ще я срещат винаги като външно събитие – съдба. Скорпионът трябва да се научи на прошка – както към другите, така и към себе си.

Скорпион е воден и фиксиран знак, надарен със силна интуиция, дълбока емоция, която няма да покаже, за да не изглежда уязвим. Те са изключително лоялни, страстни и предани. Регенериращите функции, които притежават, ги правят издържливи на най-големите кризи.

Това е Висшата и духовна сила, шаманът, който връща отиваща си душа, енергията кундалини, която няма нищо общо с модерното използване на думата. Истинската интимност, която, за съжаление, се е обезценила за сметка на безразборните сексуални контакти.

Висшите сфери на Скорпион не са достъпни за всеки, но осъзнавайки силата, която притежават, и ако успеят да я канализират в правилна посока и за добро, този знак е в състояние да стигне големи висоти и измерения. Скорпионите са най-добрите лечители и психолози.

Имайки предвид, че всички имаме сфера, която се управлява от Скорпион, или планети в този знак, дори да не сме Скорпиони – там е или провалът ни, или изцелението ни. Среден вариант няма!

В месеца на Скорпион пожелавам осъзнатост!

Честити да са ни всички обичани Скорпиони! Не си позволявайте да забравите рождения им ден 😉

Ваша Астро Стела

Astrology by Stella
Скорпион