Skip to content

Кармични възли: Рак – Козирог

От ноември 2018 г. до май 2020 г. възлите се движат по оста Рак-Козирог. СЛВ (Северният лунен възел) е в Рак, а ЮЛВ (Южният лунен възел) в знака Козирог.

Тъй като Сатурн гостува в собствения си знак Козирог (веднъж на 29 год.), той самият също правеше опозиция на СЛВ в Рак и квадратура към Овен и Везни, създавайки още повече напрежение, заедно с Плутон. Техният съвпад в началото на 2020 г. беляза годината, която ще остане в историята. За повече информация вижте статията ми за 2020г.

Рак-Козирог е тежка и кардинална ос и такива бяха и събитията за повечето хора, особено за представителите на тези два знака, както и за Овен и Везни.

Тази опозиция между СЛВ в Рак и ЮЛВ в Козирог, в която взеха участие Сатурн и Плутон, ни постави пред много трудности, в които бе нужно да намерим златната среда, иначе везната пада при по-силния (познайте кой е?).  😉

Дори да не сме представители на Рак или Козирог, в личните ни натални карти имаме сфери, които се управляват от тези два знака, и събития със сигурност е имало, и то кардинални и кармични! Както и за хората, чиито възли по рождения са в Рак и Козирог.

Тук тестът е да не се бяга, защото кармичните уроци ще се учат по трудния начин.  Ако не сме успели да намерим баланса, то събитията със сигурност са били тежки, но ако сме успели – може и награда да сме получили.

Рак репрезентира грижата, семейството, дома, чувствата, докато Козирог е свързан с кармата, големите уроци, студенината, властта, контрола, кариерата, дисциплината, успеха… Трудностите и отговорностите, свързани с дом, семейство, родители, бяха тествани по най-суровия начин, така както всичко, свързано с личното ни професионално израстване и развитие.

Всеки го е усетил по един или друг начин спрямо личната си натална карта.

Това, което се случи в световен план накрая, беше, че развивахме професионалните си задължения и социален статус (Козирог) от вкъщи (Рак). Сблъсквахме се с много власт, контрол и ограничения (Козирог), за да бъдем по-грижовни и състрадателни към себе си и към другите (Рак).

Имаше събития извън нашия контрол (Плутон), които отвориха една нова страница в живота и света.

Нищо не е приключило, нищо в небето не е спирало, а продължава да се движи, да активира сфери и точки, но енергетиката се променя и изисква от нас развитие.

 

Astrology by Stella
Кармични възли: Рак – Козирог