Skip to content

Сатурн във Водолей

Сатурн влезе във Водолей и ще остане там в следващите две години и половина. Това се случи също през пролетта и лятото на тази година, но беше за кратко, защото Сатурн реши да стане ретрограден и се върна обратно в Козирог, за да довърши работата си там и да изчака Юпитер.

 

На 21.12.20 г. в 20:20 ч. двете планети ще направят съвпад в нулевите градуси на Водолей и тържествено ще поставят началото на една нова епоха.   

Този съвпад се случва веднъж на 20 години, но толкова близо, във Водолей, двете планети не са били от 800 години! Изключително рядко събитие!

Разбира се, това не означава, че като се събудим на другия ден, всичко ще е различно… Този голям съвпад бележи момент, който се превръща в началото на нещо, което постепенно се разкрива пред нас във времето. За цялото човечество това е първата стъпка по една нова, космическа магистрала, която ще разкрива възможности, идеи, за които не сме си и представяли.

Много силно време за медитация, за посяване на желания, за отваряне на пространство за нови възможности. Направете си ритуал на 21-ви, дори да е за няколко минутки!

Сатурн е планета, която управлява времето, той винаги действа сурово и бавно. Това е енергия, която се свързва със страха и ограниченията, затова неговите транзити изискват много усилия. Нищо не се дава даром и нищо, в което няма усилия, не се възнаграждава от тази планета. Така че, ако дадени подходи се възприемат като “да минем лесно и тънко”, да избягаме от трудностите, то от сега да е ясно – няма да се получи! Дори ще страдаме от този избор. Сатурн сбъдва, дава форма и материализира много мечти, но само ако се изправим срещу страха, положим усилия и влезем с отговорност и сериозност. Това е кармична планета, така че събитията, които преживяваме, са свързани с минали наши постъпки и е важно как избираме да действаме сега. Ще се оплакваме и отказваме, ще повтаряме едни и същи модели или ще продължим напред осъзнати и пораснали?

Юпитер е благодетел, той наистина дава късмет, дава и възможност, която може и да пропуснем, ако не я хванем навреме… Тази планета действа експанзивно, като понякога преувеличава очакванията ни.

Водолей е знак на бъдещето, иновациите, свръхсъзнанието и интелекта, голямата група хора, колектива, политиката, бунта и революцията, приятелите, прогреса, астрологията, космоса, промяната, медията. Водолей не се асоциира особено с емоцията, защото е прекалено независим, често се случва да бъде неразбран и да изглежда студен.

В по-ниските си проявления е възможно дистанцията изцяло да се превърне в начин на живот, технологизирането да измести живата среща, изолация, крайности и разрушително поведение, анархия, силен бунт, непредсказуеми събития.

В по-висшите – това е знакът на копнежите и сбъдването на мечтите ни!

Консервативният Сатурн ще бъде провокиран и разчупен от една нова, далновидна енергия на Водолей. Това е шансът за изграждането на нова структура в съзнанието на хората, в политиката, в обединението на народа, в хуманността, в изграждане на нови социални реформи. Пред прага сме на една нова епоха – епохата на Водолея. Това са първите стъпки по космическата магистрала, която може да ни отведе далеч, буквално до други планети, до това да успеем да приемем различното и да го прегърнем без да съдим. Приемането на това, че всички сме равни и в това обединение да градим. Време е консерватизмът да даде път на новото, защото то формира съзнанието. Миналото може да служи за основа, върху която да поставим иновативни визии от бъдещето, модел, който не е стигал до съзнанието ни или не сме си позволявали да го допуснем.

С изместването на Сатурн във Водолей, знаците Козирог, Рак, Везни и Овен могат малко да отдъхнат. В следващите две години и половина, големите уроци ще се учат от неподвижните Водолей, Лъв, Телец и Скорпион и на всички, които имат планети в тези знаци! А Уран в Телец допълнително ще Ви накара да станете подвижни и да позволите на промяната да се случи. Няма да е лесно, но е време!

Със съвпада на Сатурн и Юпитер във Водолей, 21.12.20г., пожелавам на всички ни нови, сбъдващи начала! Вижте сферата, в която се случва този съвпад, както и срещуположния дом и планетите, които влизат в аспект със съвпада – там ще започне Новата Година или новата Ви Ера.

Astrology by Stella
Сатурн във Водолей