Skip to content

Слънце във Водолей

Водолей е знак, свързан с прогреса, еволюцията, бъдещето, свободата, равенството, иновациите, промените, приятелствата, човечността, изобретенията…

 

В астрологичното колело Водолей управлява единадесети дом, който се асоциира с копнежите и мечтите ни, със сбъднатите мечти, с голямата група хора, колектива, социалната среда, политиката, парите от общ бизнес…

Водолей е въздушен, неподвижен знак, който управлява космоса и свръхсъзнанието. Aстрологията и всички неконвенционални практики, които черпят информация от космически и духовни пространства, са под управлението на този знак. Водолейската енергия е свързана с гениалните прозрения, с тези факсове, които понякога ни се спускат като гръм от ясно небе. Водолей управлява електричеството, технологиите, интернет, централната нервна система,  извънземните и всичко, което е нестандартно и различно. Това е един по-висш интелект, оригинална мисъл, висша октава на Меркурий. Символът е изливащата се от амфората вода – безкрайната мъдрост и живот, които се дават.

Разбира се, гениалността граничи и с лудостта. Понякога прозренията или това, да се докосваме до космическите полета и информация, не може да бъде обработено правилно от мозъка и тогава е възможна силна нервност, възбудимост, безпокойство, изгубване, лудост.

Тъмната страна на знака са свързани с дистанция, отчуждение, студенина, безразличие, безчувственост, бунт, революция, анархия, шокиращо поведение.

Планетата, която управлява Водолей, е Уран. Преди да я открият (1781 г.) – управител е бил Сатурн. Уран обаче доста добре описва природата на Водолей. Тази планета действа непредсказуемо, извън всякакви норми и статукво. Мотото е “Очаквай неочакваното”. Това е колективна планета, пробужда ни да излезем от рутината, да приемем промяната и да успеем да генерираме иновативни и креативни решения дори и при най-големия шок, с който може да ни сблъска. Уран разкъсва окови, емоционални привързаности и носи силно чувство на свобода. Тази планета няма да разруши нищо, в което има живот, светлина и съзнание, но това, което е закостеняло и поело по един път, в който липсва развитие, разнообразие, съпричастност – Уран ще го прекрати и то “от раз”! Твърдите аспекти и транзити на Уран могат да бъдат доста тежки и разтърсващи за личността.

В първите стъпки в епохата на Водолей и в новото, което предстои пожелавам свързване с  уникалността, която всеки притежава, приемане на различното, повече хуманност, алтруизъм, колективност, хумор, креативност и оригиналност.

“Бъдещето принадлежи на тези, които вярват в мечтите си!”

Astrology by Stella
Слънце във Водолей