Skip to content

Слънце в Риби

Риби е подвижен, воден знак, който се свързва с интуицията, състраданието, безусловната любов, емоциите, изкуството – всичките му форми, безграничността, със спасителя, но и с жертвата, пороците, пристрастеностите, илюзиите.

 

Риби управлява 12-ти дом от астрологичното колело. На този дом се преписва подсъзнанието, психичното здраве, пренаталните страхове, кармата, миналите животи, скритите ни врагове, институциите със заключени врати. Но освен лудници, затвори и болници, 12-ти дом отговаря за сънищата, въображението, колективната душа, духовните и медитативните практики, хипнозата, психотерапията, мистиката, емиграцията.

Риби управлява всички хора на изкуството и самото изкуство!

Създаването на друга реалност през театър, кино, музика, танц, поезия, рисуване, фотография е по-добрият вариант от бягството в измислен свят през алкохол, наркотици, психотропни вещества, лъжи, изолация…Промяната на съзнанието е онова силно желание за отиване отвъд ограниченията на материалния свят. Но това поле е твърде опасно за всеки неопитен. Рибите са хлъзгави същества.

Двете рибки винаги са в две различни посоки, но винаги са изобразявани заедно.

В по-ниските вибрации Рибите са свързани с емоционална лабилност, идеализиране, попиване, прилепване, сливане с чужди идеи, идеологии, вярвания, страхове, (особено колективни страхове), лъжи, влизане в ролята на жертва – доста сълзлива при това, въпреки че често (подсъзнателно или не) те са и насилникът!, неспособност да се сложат ясни граници.

В по-висшите – духовността, молитвата, медитацията, прошката, състраданието, нежността, вярата, безусловната любов – това са единствените добродетели (пак под управлението на риби), през които можем да преработваме тежката карма. Само през дълбоката връзка с Любовта можем да подготвим душата за следващото светло прераждане. Друг път няма. Противоположното на тези качества създава все по-тежко бреме за душата, която остава заключена (пак 12ти дом)!

Планетата, която управлява Риби, е Нептун. Преди да открият Нептун управител е бил Юпитер, така че продължаваме да го водим като втори управител на Риби.

Нептун обаче е най-трудно разгадаемата планета, защото размива граници, дори егото. Около тази планета винаги има мистика, мъгла, неяснота… винаги има нещо, което е свързано с фантазията ни, с копнежа, с колективната енергия. Ако душата е напреднала, Нептун може да даде дълбока връзка с духовното, с интуицията до медиумни способности, силни творчески таланти, милосърдие, състрадание, лечителство. Човекът е в помощ на другите, но умее да поставя собствени граници!

Нептун сбъдва мечти! Не само в съня. Тази планета е връзката ни с Бога, с онази сила, която всеки я разбира по негов начин, дълбок, през сърцето.

Вижте как е поставен Нептун в личната Ви натална карта, кой е управителят на 12-ти дом, има ли планети там, коя сфера в личната Ви натална карта се управлява от Риби.

Подхлъзваме ли се по псевдодуховни водачи, имаме ли склонност да идеализираме някой и след това да останем излъгани от собствената си интуиция и илюзия, умеем ли да преработваме и какво през изкуството, емпатията…

Безгранична е рибешката тема, психотерапевтична и лечебна е. Това е манастирът или храмът, от който душата има нужда понякога.

Грижете се за психичното си здраве, то е също толкова важно, колкото физическото! Медитирайте, ако това е Вашето нещо, но не забравяйте да се заземявате и центрирате. Зареждащо и божествено е съзерцанието в първия лъч на изгрев слънце, безусловната любов към любимо същество, добрината, срещите с изкуството. Причинявайте си ги. Помагайте. Танцувайте и пейте без да си слагате граници! И не забравяйте да пиете повече вода!

Astrology by Stella
Слънце в Риби