Skip to content

Слънце в Лъв

Лъвът е неподвижен (фиксиран) знак, който управлява 5-ти дом от астрологичното колело. Тази сфера е свързана с романиката, любовта, децата, хобито, играта, хазарта, риска, сцената, забавленията, съзидателната енергия.

 

Самото Слънце управлява зодия Лъв, а знаем, че без него няма живот, без неговата светлина, топлина и блясък не би съществувала тази Земя. Лъвът е огнен знак и като такъв е пряко свързан с жизнената енергия, активността, силата и творчеството.

Лъвът е творецът, сцената, центърът, около който всички се въртят. Лъвовете са царствени, забавни, творящи, щедри, лоялни, игриви, любящи, топли и спонтанни.

Да се родиш под знака Лъв си е голяма благословия, но

и те си имат своята тъмна страна, колкото и трудно да им е да го повярват! За тях е сложно да понесат критика, а ако не бъде оценено тяхното величие или талант в нещо, могат да станат агресивни.

В по-ниските проявления, Лъвовете са егоистични, авторитарни и  упражняват силен контрол! Не могат да отстъпват от гледната си точка, в тях има една прекалена гордост, безпардоност, драма, силно его и инат.

Слънцето може да няма тъмна страна, но може да изгаря с лъчите си всичко. С тези си негативни качества, те са способни да унищожат.  

Но, това Слънце е звезда, светлина, център, притегателна сила и връзка с духовното, с Аза, Създателят, Бащата.

Лъвът управлява децата. Децата обичат чисто, тяхната любов е истинска, те обичат играта и умеят да се забавляват. Окуражавайте лъвовете. Те се нуждаят от поущряване, особено в детските години. Лъвовете ни учат да отваряме сърцето си за любов, защото самите те обичат силно! Те са чаровниците на зодиака и не е случайна ролята им на доминиращ знак, който се управлява от Слънцето!

През енергията на Лъва, се свързвайте с вътрешното си дете, защото само през него се ражда спонтаността и креативността!

Лъвът отговаря за гръбначния стълб и сърдечната чакра, така че грижете се за тях, правете нещата с любов, давайте и споделяйте. Всички имаме сфера, която се управлява от Лъв, бъдете блестящи там и не забравяйте да се забавлявате.

Лъвът бележи лятото, когато е най-горещо и цветно. В този сезон не забравяйте да бъдете крале и кралици, котки и котарани, мъркащи глезани.

Разтърсете гривата от солените вълни, отворете гардероба за златната палитра и цветовете на изгрева. Бъдете весели и игриви. Така правят всички лъвове!

Astrology by Stella
Слънце в Лъв