Skip to content

Слънце в Рак

Ракът е кардинален, воден знак, който се свързва с емоцията, чувствата, грижата, дома, традициите, нежността, семейството, майката, корена. Рак отбелязва лятното слънцестоене, началото на лятото и най-дългия ден в годината.

Рак управлява 4-ти дом от астрологичното колело. На тази сфера се преписват събитията и живота в ранна детска възраст и след това домът, който ние създаваме, както и гробът ни в края на живота. Тази сфера описва майката или по-грижовния родител, нашата дълбока чувственост и интуитивност, имотите, рода.

Небесното тяло, което управлява Рак е Луната. Това е светилото, което свързваме с образа на майката, майчинството, емоционалния ни живот, нуждата ни от сигурност. То е светлината, която осветява пътя в тъмната нощ.

Рак управлява гърдите, стомаха, утробата. Когато бебето е гладно – то плаче. Нуждите, които са свързани с оцеляването са под управлението на Луната и Рак. Бебето не може да оцелее без грижата и майката.

Луната е свързана и с физическото ни тяло, с душата ни, с това кое ни кара да се чувстваме добре. Тя управлява подсъзнанието, но влияе силно на същността ни, така както влияе на морета, океани, хора и животни.

Фазите на луната, особено новолунията и пълнолунията, са важни при диети, при започване на нови неща, при посяването на семена и жътвата – тогава, когато берем плодовете или когато сме и най-емоционални. Интересно е да се види каква е била фазата на Луната, когато сме се родили. Луната е свързана и с фертилитета.

При раците емоцията е водеща, за добро или не. Това е най-емоционалният знак в хороскопа. Хванат ли нещо в щипките си, раците не пускат – тази емоция (положителна или отрицателна), която остава е за дълго. Водните знаци таят и преживяват всичко дълбоко и трайно. Рак няма да ви прости! Водата помни, тя има силна памет. И дори да минат години, ще намери случай и начин да ви го върне.

Те се доста обидчиви, засягат се и се чувстват силно наранени.  

Точно през тази свърх емоция се раждат и тъмните им страни –  злопаметност, чувство за вина, пасивна агресивност, зависимост, страх, привързаност (най-вече към миналото), манипулиране чрез емоция, сълзливост и неустойчивост!

Раците са силно грижовни, но когато се почувстват несигурни, ще се свиват в черупките си, това е домът и местенцето, което им носи защитеност.

Вижте коя сфера в наталната ви карта се управлява от Рак, къде е разположена Луната ви, може би там сте свръх емоционални или раними. Там ще сте уязвими, променящи настроенията си, но точно там през грижата, нежността, мекотата, ще се чувствате в свои води, във вашия си дом. Това ще е и утробата, любимото ви местенце, нуждата, която ще ви носи чувство  на свързаност, уют, защита и сигурност.

Astrology by Stella
Слънце в Рак