Skip to content

Слънце в Стрелец

Стрелецът е мутабелен (подвижен) знак, който управлява 9-ти дом от астрологичното колело.

Девети дом е свързан с далечната чужбина, пътешествията, чуждите култури, висшeто образование и знание, философията, мъдростта, религията, ритуалите, духовните водачи и учители, морала.

Стрелецът винаги е насочил стрелата си към необятните простори, затова е символ на експанзията, на духовните търсения, на това да стигнем все по-далеч, отвъд границите си. Това е пътуването навътре и навън, това е огънят и ентусиазмът, който ни учи да не спираме да се усъвършенстваме. Със стрелата си той разпръсква светлината на този огън и има дарбата да вижда напред и отвъд, затова е свързан и с пророчеството, с дългосрочните цели и с истината. 

Като подвижен, огнен, знак, Стрелецът не върви по отъпкани пътеки, а сам ги създава. Изключително гъвкав и адаптивен, той бързо сменя курса и се приспособява към промените. Надарен е с огнена интуиция, която винаги го отвежда на правилното място. Този кентавър (символ на Стрелец) има нужда от много пространство, движение и свобода. Впускат се във всичко, което събужда ентусиазма им, в което има риск, което разширява мирогледа и знанията им. Едно от най-важните неща за един Стрелец е смисълът. Трудно търпят ограниченията и се отдалечават от всеки, който е със закостенели разбирания, лъжливи убеждения и негативен поглед. 

Планетата, която управлява този знак, е Юпитер, най-голямата планета в слънчевата система, която прави Стрелците широко скроени, щедри, позитивни, дарява ги с богатство и късмет, но и с тенденцията да преувеличават нещата. Ниските проявления на знака са свързани с лакомията, прекаленото угаждане, с това, че доста трудно приемат чуждо убеждение, тъй като те самите “знаят всичко”. Много често изпускат детайла, защото са ориентирани да виждат голямата картина.

Прямотата им и това да казват истината може да ги направи твърде нетактични, дори груби и арогантни. Много е трудно да се спори със Стрелец. Те също така управляват правото и са доста добри юристи.

Стрелците са известни със своя късмет. Те наистина са родени с него, тъй като Юпитер, познат в гръцката митология като Зевс, още с раждането, вместо да бъде изяден от баща си, той бива спасен. Баща му Кронос (Сатурн) поглъщал децата си веднага след раждането, но когато се родил Зевс, съпругата му повила един камък и го дала на Кронос. Така той, не подозирайки нищо, глътнал камък вместо бебето Зевс. А Зевс бил отведен в далечна планина, където растял свободно на воля.

Стрелецът ни учи да привличаме късмет и бъдем оптимисти, колкото и да е трудно понякога.

Обграждайте се с хора, които носят светлина и радост.

Мантрата на Стрелеца е “Всичко ще бъде наред”!

Astrology by Stella
Слънце в Стрелец