Skip to content

Движението на планетите през 2023 г.

Сатурн и Плутон са двете планети, които от март месец ще дадат една нова и различна енергия за 2023 година. Тяхната репутация не се слави с хармония и лекота – помним какво се случи, когато се срещнаха в Козирог, в началото на 2020 г. Сега двете планети влизат в различни знаци и ще трябва да се наместим с мъдрост и осъзнатост в предстоящото.

Сатурн, или както всички го наричат Господарят на кармата, ще влезе в знака Риби на 07.03.23 г. и ще остане там до май 2025-та, като ще се върне и в началото на 2026 г. за малко. А Плутон ще направи своя ингрес във Водолей на 24.03.23 г. за около четири месеца, ще стане ретрограден и ще посети отново Козирог. Това ще се повтори и през 2024-та, като от ноември 2024 г., Плутон ще се настани във Водолей за следващите около 20 години. Последният път, когато Плутон е бил във Водолей, е било преди 248 години.

Сатурн се свързва с кармата, защото това, което правим или сме правили в миналото (или в предишни инкарнации), го срещаме  като съдба. Нашите собствени действия са реакцията на това, което получаваме.

През последните две години и половина Сатурн се движи през Водолей и едни виждания за бъдещето бяха изградени, други сринати. Сатурн поизряза доста приятелства, колективи и хора от живота на всеки. На някои естествено им беше дошло времето, други преминаха през тежки моменти, трети положиха усилия и съумяха да се съхранят. Както писах, през тези две години и половина строгият учител със сигурност е преподал уроци на Водолей, Лъв, Телец и Скорпион и на всички с лични планети в тези знаци. Кой как се е справил със страха, със съдбата и с дълга си, е лична отговорност.

Няма нищо случайно, когато тази планета транзитира и когато прави лични аспекти. С нещо ни ограничава, но може да ни даде и материализация на собствения ни потенциал.

Сега, с преминаването на Сатурн в Риби, знаците, на които ще е нужна дисциплина и нови отговорности, са подвижните Риби, Дева, Близнаци и Стрелец и на хората с лични планети в тези знаци. Тук е важно да знаем градусите на личните ни светила, за да имаме представа през тези две години и половина кога точно да се въоръжим с цялото търпение на света.

Плутон във Водолей ще размести пластове, полюси, общности. Тази планета често действа през криза и болка. Ще променя бавно и силно, докато транзитира между последните градуси на Козирог и първите на Водолей. Това е активно от началото на 2022 г. до края на 2024 г.

Astrology by Stella
Движението на планетите през 2023 г.