Skip to content

Плутон във Водолей

Плутон ще направи своя ингрес във Водолей на 23.03.23 г. за около четири месеца, ще стане ретрограден и ще посети отново Козирог. Това ще се повтори и през 2024-та. На 21.01.24 г. Плутон отново влиза във Водолей за около седем месеца, връща се до Козирог за малко, като от 19.11.24 г. ще се настани във Водолей за следващите около 20 години, до 2044 г.

Транзитите на Плутон могат да имат силно влияние върху колективи, народи, общности, както и когато са в аспект с лична планета. Често големи събития се случват на анаретните (крайни) градуси на дадена планета и те вече са започнали. 

Между 2022-2024 г. Плутон се движи на последните градуси на Козирог, като през 2023-2024 г. ще преминава през първите градуси на Водолей. Хората с лични планети в последните градуси на Козирог, Рак, Овен и Везни, както и всички с лични планети на първите градуси на Водолей, Лъв, Телец и Скорпион – Плутон няма да ги остави същите. Плутон предизвиква крайни и необратими промени у човека и/или народа/света.

Плутон се свързва със смъртта, кризите, болката, трансформацията, новото раждане. Планетата се асоциира, също така с властта, чуждите пари, манипулацията, саморазрушението и унищожението. Плутон винаги носи криза и болка, но през нея човек сменя кожи и отваря нова страница в живота си, ако оцелее.

Плутон ще разбие всичките ни табута, ще ни срещне с всичко, което сме отричали и над което нямаме контрол. А след това ще сме други и напълно преобразени – доколко можем да си го признаем е друга тема. Влиянието на планетата е такова, че в повечето случаи на човек му е нужна психологическа помощ, но често потиска и крие тайните си, защото не обича да споделя и да се разкрива.

Силата и властта на Плутон може да е разрушаваща и това се случва особено когато не сме дорасли за нея. Това е да причиняваш болка, за да видиш дали може да се издържи и докога; да подлагаш дадени ситуации на такива крайни тестове, че сам да унищожиш всичко през собствените си самосаботажи. Ниските проявления на планетата са също свързани с ревност, гняв, обсесии, омраза, съмнения, алчност, страх, задушаващо и манипулативно поведение, сексуално насилие. Както пише Дона Кънингъм – там, където се намира Плутон в личната ни натална карта – там можем да се провалим напук, от страх или от злоба.

Доколко можем да сме осъзнати за това? Интересен въпрос, на който една моя клиентка, със силен Скорпион, веднъж разкри пред мен следното: „Най-лошото е, че осъзнавам, че греша, и пак го правя.“

Природата на знака е такъв, че на земно ниво привличаме ситуации, в които нямаме контрол над действията си. В тях винаги има емоционална драма, болезненост и нещо крайно. Това самонаблюдение и признание обаче за мен разкрива опитност. Тук тази осъзнатост, ако се приведе в мъдрост, смирение и прошка, човек се научава да трансформира и да поема с първите си крачки по духовния си път. Духовното проявление или висшата вибрация е свързана с Божията воля и с белия гълъб – символ на обновлението и възкресението.

Плутон винаги разчиства, слага край, на който е добре да не се противим. Само по този начин можем да се възродим и преродим наново, и тогава планетата ни дава голяма сила и мощ, особено ако работим за доброто и добруването.

Плутон във Водолей е нова реформа – финансова и технологична, роботизиране и изкуствен интелект, индустриална революция през премахване, изрязване, заличаване на нещо. Това е бавен процес, започнал е, но до края на 2024-та Плутон ще изкарва страховете наяве и ще ни накара да се променим през болезнените си способи.

В следващите 20 години голям процент от човешкия труд ще бъде заменен от машината с интелект. За това ще спомогне и транзитът на Уран през Близнаци (2026-2033 г.)

Разработването на все по-нови алгоритми и внедряването им в компютърните системи може да улесни живота и живеенето ни, да спестява време, да дава готови решения, да бъде за добро и в полза на здравеопазването, образованието, бизнес администрацията, транспорта, климатичните промени, авиацията, астрономията.

Плутон във Водолей може да е и нова глобална финансова система, свобода и независимост от дългове и данъци, обединение в кризите, сексуалността като духовно единство, комунално общество, черпещо и зареждащо ресурси през иновативни системи, внедряване на все по-нови и алтернативни методи с цел предотвратяване на престъпността. Всичко това може да звучи идеалистично, но кога като колектив ще стигнем до това проявление е друга тема. Плутон първо ни среща с грозното и необратимото, а именно:

Жаждата за власт, контрол, пари ще е пряко свързана с политически срив, икономическа криза, дигитален вирус, кибервойна, ядрена заплаха, банков крах, черни пазари с криптовалути и криптопродукти, онлайн проследяване и кражби на идентичност, ускоряване на глобалното затопляне, изменение в половите хормони и възпроизводителните функции, фанатизирано безсмъртие, екранна, дигитална, технологична зависимост, загубване на креативната индивидуалност и още много видими и невидими, земни и извънземни намеси.  

Като колектив ще вървим както през ниските, така и през високите проявления на този транзит. 

Плутон е бил във Водолей преди 248 години, или 1776 г. – точно когато Америка обявява независимостта си.

Astrology by Stella
Плутон във Водолей