Skip to content

Слънце в Близнаци

Близнаци е подвижен, въздушен знак свързан с интелекта, ученето, комуникациите, пътуванията на близки разстояния, търговията.

 

Близнаците са гъвкави, двойнствени, забавни, всезнаещи (по малко от всичко и нищо) 😉 Шегувам се – близнаци управляват шегата. Те са любопитни към всичко до най-малкия детайл. Често, обаче могат да сменят гледната си точка, позицията си. Непрекъснато са в движение, в търсене на нова информация и предаването й. Това са говорители, журналисти, детски учители, хора свързани с писане, четене, медия, маркетинг, интернет.

Този знак управлява 3-ти дом от астрологичното колело, който се асоциира с началното ни образование, детските градини, роднините ни – братя сестри, братовчеди, съседи, баби, дядовци….3-ти дом отговаря за комуникацията, мисълта ни, ученето, курсове, изпити, шофиране, автомобили, пътуване, комуникативни умения, езици, покупко-продажби.

Планетата, която управлява знак Близнаци е Меркурий. В гръцката митология това е Хермес – богът, който е можел да слиза в подземното царство при мъртвите и да стига до небето при Зевс– това е връзката между долния и горния свят. Да можеш да “се вреш” навсякъде си е талант.  😉

Меркурий е планета свързана с мисълта и интелекта ни. Как възпремаме информацията и как я предаваме, как учим, пишем… Тази планета е много важна за нашите възприятия и интелект. Човек с наранена планета може да има много трудности в комуникацията, в бизнеса, в ученето, да се чувства неразбран, затруднен в изразяването и вербализирането на даден проблем или чувство.

Близнаци упарвляват нервната система, ръцете и белите дробове.

Силните Близнаци в картата дават писателски и търговски умения, сръчност в ръцете, любопитство към всякакъв тип джаджи.

Заливането с информация обаче може да изтощи нервната им система. Това ги прави невротични, лабилни, психически нестабилни. Белите дробове са свързани с въздуха, с дишането и издишването. С това да освобождаваме напрежение. Приемането на чиста информация и предаването й е от основно значение. Иначе се получава онази игра на “Развален телефон”. Манипулирането с информация е също под управлението на Близнаци.

Близнаците са променлив знак, сменят позицията и гледната си точка спрямо събеседника. Заради това, често се свързват с двойнствеността, хитростта, лъжата и измамата. Не може да се отрече интелекта им, но и прекаленото бърборене. Близнаците не спират да говорят, склонни са да преувеличават.

Близнаците са хем еднакви, хем различни. Умеят да обединяват двете полярности, на мъжкото и женското, на лявото и дясното полукълбо, на двете страни – да говоря, но и да слушам. Това е една много силна страна на близнаци. Това обединение на мъжката и женската страна в себе си, често се свързва с андрогеността и с променливата природа на Меркурий.

Вижте коя сфера се управлява от Близнаци в наталната ви карта и къде е разположен Меркурий, може би там е нужно да обедините двата принципа в себе си, там имате таланта да правите минимум две неща наведнъж (но не се разпилявайте и гледайте да ги довършвате), там може да блестите с остър ум, любопитство и търговски умения.

Учете, защото знанието и интелекта са пряко свързани с приемането и предаването на най-висшите знания и то на разбираем език.

Astrology by Stella
Слънце в Близнаци